Antarktika yakınlarındaki sularda yaşayan 8 inçlik deniz kurdu, parlak altın kıllarla halkalanan ve keskin dişli bir testereyle tepelenmiş oval bir gövdeye sahip. Noel ağacı için bir süs gibi görünüyor. Oldukça güzel, parıl parıldıyor.
Sıra dışı yaratık Eulagisca gigantea son zamanlarda sosyal medyada fenomen. Eulagisca gigantea, aynı zamanda kıl kurtları olarak da bilinen, poliaketler adı verilen bir deniz kurtları sınıfına aittir (adları Latincede “birçok kıl” anlamına gelir).
Monterey Körfezi Akvaryumu Araştırma Enstitüsü’ne (MBARI) göre, bu canlıların kıllarının çeşitli kullanımları var. Yüzmeye, okyanus tabanı boyunca gezinmeye ve hatta savunmaya yarıyor.
1939’da keşfedilen bu tuhaf solucanın alışkanlıkları ve biyolojisi hakkında çok az şey biliniyor. Görüntülerde “kafa” gibi görünen şey aslında diğer polikarit deniz kurtlarında olduğu gibi, genel olarak gövdesi içinde bulunan geri çekilebilir bir yutaktır.
Polynoidae adlı bir aileye ait olan bu dev solucan, Antarktika Okyanusunda 520-670 metrede bulundu.
Bilim adamları, bu solucanlarının çeşitli boyut ve renkleri temsil ettiğini ve çeşitli habitatlara dağıldığını – hidrotermal menfezler gibi aşırı ortamlardan sığ gelgit havuzlarından ve mercan resiflerine kadar yayıldığını belirtiyorlar.
Kapkaranlık denizlerde böylesine güzel canlıların olması sadece Allah’ın sanatını gözler önüne sermek için. Bu sanat dolu yapılar, Allah’ın varlığını kanıtlıyor.